Tuesday, December 20, 2005

Kalo suami gw isengnya kumat....(part2)

Ngelanjutin postingan sebelumnya...
Akhirnya si Fan itu nilpon lagi jam 6.30 sore (di Malaysia masih sore)..baru aja gw sekeluarga dateng dari belanja ke supermarket deket rumah..Pas itu juga gw nyuapin Zebby makan.
Dengan perasaan gembira, gw angkat telpon itu..Sambil nyiapin diri jadi makcik yang galak...
"Halo..nak cari siape?" tanya gw
"Halo..saya nak cakap dengan yang punya phone" jawab Fan (ih ngeselin!)
"Eee apelah awak ni..sayalah yang punya phone ni..awak ni siape..nak cakap ngan siape?" mulai menhayati peran nih ceritanya.
"Saya nak cakap dengan kawan saya..Tadi saya call ke nombor ini, die-lah yang jawab" kata Fan lagi
"Siape nama kawan awak tu?" tanya gw lagi..
"Saye lupa-lah..siape ye nama dia?" kata Fan mungkin sambil mikir gitu..
Langsuung deh gw nyerocos "Apelah awak ni..nama kawan pun tak ingat, macam mana nak cakap?"
Trus gw lanjutin "Atau awak ni nak cakap dengan Zulkifli ke?" tanya gw
Dengan semangatnya, Fan jawab "Iyelah..sekarang saya dah ingat..Nama dia Zulkifli"
"Heeehh..awak tau tak, Saya ni bini Zulkifli..Saya taulah siape je kawan dia..Engkau ni kawan yang mana? Sejak bila awak ni jadi kawan dia?" cerocos gw..
Dia gak bisa jawab..dengan terpatah-patah dia nyambung "Kat mane Zulkifli sekarang?"
"Dia takde..ada kerja-lah.." jawab gw
"Bila dia balik?" tanya Fan
"Saya tak tahu..Dia sibuk sangat sekarang ni..Macam ni..For the next, awak tak payah nak call Zulkifli lagi sebab sayalah yang akan jawab you punya call..Lagipun, Zulkifli dah cerite siape awak ni..Saje (Iseng) dia jawab dan layan cakap you.." kata gw (rada sadis juga gw pikir)
"Tolong sampaikan, saya call dia" kata dia..
"Hhh..iye-lah!!" jawab gw..
"Thank you kak..Bye!"...Putus deh pembicaraan
Hahahahahahahahahahah......gw ngakak sambil diliatin Zebby yang akhrnya ketawa juga..Mungkin dia pikir ni mak gw ngapain ya, kagak ada siape2 ketawa sendiri...
Bete gw langsung ilang hihihihiy...Peran gw kayaknya sukses deh....
Gak lama kemudian, mas Anwar masuk..trus gw cerita
"Mas, gege dah berhasil membawakan peran makcik dengan baik" kata gw
"Hah...dia jadi nelpon yah?..hihihiyy..trus gimana? Seru gak?" tanya mas, antusias banget..
Akhirnya gw ceritain dia dengan detail dan mas ketawa ngakak...
Mas bilang, mulai besok HP itu gw aja yang jawab kalo ada call...Dia geli katanya hihihiy
Hayooo..ada sutradara mau nawarin gue jadi makcik yang jahat?..Call me..hehehehehe...

3 comments:

moeng said...

ehm...maqciq...berapa no hpnya? *nyiapin qertas sama pinsil* :P

Bunda Raihan said...

ge..kayaknya lo cocok jadi scripwriter deh.asli g ngakak baca postingan lo ini. lam chayank buat zebby ya..muaach!

Kami (Mama ,Michael and Ryan) said...

ihh serem banget sih kayak gitu, kalau disini,,kalau dia mengusik terus terusan bisa laporin police aja biar ditangkep, orang sakit tuh..

btw, iya cara nulisnya ok nih ge, bisa calon penulis naskah juga deh, dan logat KLnya serasa banget ada di KL hehehehe